Co potrzebujemy?

Oceń ten artykuł
(8 głosów)
Co potrzebujemy? 2.9 out of 5 based on 8 votes.

karafki czerwone

Do wyrobu alkoholi domowych nie potrzebujemy specjalistycznego sprzętu. Większość potrzebnych rzeczy znajdziemy w prawie każdej kuchni. Poniżej lista tych najbardziej przydatnych:
  • Duże słoje z bezbarwnego szkła, najlepiej o pojemności 1l i więcej
  •  
  • Naczynie kuchenne ze skalą (np. miska, miarka) do dokładnego odmierzania objętości
  •  
  • Lejek, najlepiej z sitkiem
  •  
  • Wężyki do zlewania klarownej nalewki znad wytrąconego osadu (ewentualnie bardzo duża strzykawka)
  •  
  • Filtry do kawy, ręczniki papierowe i gaza do filtrowania (dobrze tę funkcję spełniają również płatki kosmetyczne)
  •  
  • Butelki i karafki do zlewania odfiltrowanych alkoholi

 

Copyright © 2010-2013. Wszystkie prawa zastrzeżone.