Likier kokosowy (malibu)

Oceń ten artykuł
(40 głosów)
Likier kokosowy (malibu) 3.8 out of 5 based on 40 votes.
Składniki likieru:

20 dag wiórków kokosowych

250 ml spirytusu (ewentualnie 500 ml wódki)

1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego

1 puszka mleka skondensowanego słodzonego

Sposób przygotowania:

1. Zalewamy wiórki alkoholem i odstawiamy na 3-4 dni.

2. Miksujemy 2 rodzaje mleka i powoli dodajemy przecedzony przez sitko alkohol.

3. Przelewamy do karafki i odstawiamy do lodówki na 2-3 dni.

  • Pamiętaj o kolejności: wlewaj alkohol do mleka a nie odwrotnie!
  • Odcedzone wiórki można wykorzystać do ciasta
  • Jeśli likier jest za mocny można go rozcieńczyć mlekiem

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Copyright © 2010-2013. Wszystkie prawa zastrzeżone.