Cytrynówka z miodem

Oceń ten artykuł
(69 głosów)
Cytrynówka z miodem 3.9 out of 5 based on 69 votes.
Składniki nalewki:

10 cytryn

4-5 łyżek miodu

0,5 litra spirytusu 95%

3 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

1. Wyciskamy sok z cytryn, podgrzewamy go i rozpuszczamy w nim cukier i miód.

2. Wlewamy do słoja, uzupełniamy do 0,5 litra wodą i dodajemy cienko skrojone skórki (bez albedo) z dwóch cytryn.

3. Po ostygnięciu dolewamy spirytus i odstawiamy szczelnie zamknięte.

4. Po tygodniu filtrujemy i zlewamy do butelki na nalewki.

5. Cytrynówka jest gotowa do konsumpcji!

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Copyright © 2010-2013. Wszystkie prawa zastrzeżone.